I.KADIN FORUMU25.10.2014

KADIN  FORUMU

(Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu

(Atatürk Caddesi, Büyükşehir Belediyesi binası yanı)

25 Ekim 2014

Saat: 13:00 – 17:00

13:00 -13:30 :AÇILIŞ

Ayla ORAN ERCİYAS

(Bağımsız Kadın Derneği Başkanı ve “Güçlü Yerel Bir Kadın İnisiyatifi İçin” Proje Koordinatörü)

13.30- 14 15: TOPLUMSAL CİNSİYET VE TOPLUMSAL CİNSİYETE DUYARLI BÜTÇELEME

Konuşmacı: S.NazikIŞIK

(İzmir’deki Eşit Yaşam Derneği Başkanı, çok sayıda sivil toplum kuruluşu kurucusu ve üyesi. Ankara’daki Kadın Dayanışma Vakfı’nın ve Vakfın ilk Kadın Danışma Merkezi ve sığınma evinin kurucularından, DPT (şimdiki Kalkınma Bakanlığı)Planlama Uzmanlığı  (sosyal politikalar alanında, Kadının Statüsü Genel Müdürlüğünde Genel Müdür Yardımcılığı, kadın hakları alanında ulusal ve uluslararası çeşitli projelerde koordinatörlük, danışmanlık ve eğitmenlik gibi görevlerde bulundu. Türkiye’de toplumsal cinsiyete duyarlı bütçeleme konusundaki ilk kamu politikaları önerisini hazırlamıştır.)

14:15 -14:30 :  Çay-kahve arası

14:30 - 15 15:ULUSLARARASI SÖZLEŞMELER (CEDAW, İSTANBUL SÖZLEŞMESİ VB.) VE

6284 SAYILI YASA BAĞLAMINDA TÜRKİYE’DE KADINA YÖNELİK ŞİDDETİ

ORTADAN KALDIRMAKTA YEREL YÖNETİMLERİN VE YEREL YETKİLİLERİN

SORUMLULUKLARI

Konuşmacı: Av. ŞenalSARIHAN

(Avukat, Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Başkanlığı, Türkiye Barolar Birliği Kadın Komisyonları Başkanlığı, Başbakanlık İnsan Hakları Danışma Kurulu’nda Başkan Yardımcılığı gibi görevlerde bulundu. İnsan hakları ve kadının insan hakları alanındaki çalışmaları nedeniyle ulusal çeşitli ödüllerine ilaveten, 1998’de “100 Kahraman Kadın” (100 Heroines) ödülü) ve1997’de Robert Kennedy Vakfı “İnsan Hakları uluslararası ödülü” aldı.)

15:15 – 16 00:  KENT VE CİNSİYET: EŞİTLİK YOLUNDA KADINLARIN İHTİYAÇLARINA

YANIT VERECEK BİR KENT ÜZERİNE  DÜŞÜNCELER

Konuşmacı:  Mücella YAPICI İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi mezunu. Yüksek mühendis mimar. Aktivist . TMMOB Mimarlar Odası Afet Komisyonu ve TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Kentleşme, Afet Komitesi ve Çevre Etki Değerlendirme Kurulu üyesi. Taksim Gezi Parkı eylemlerinde Taksim Dayanışması  adına açıklamalarda bulunmuştur. Mimarlar Odası İstanbul Şubesi Genel Sekreteri'dir.

16:00 - 17:00 :  SORUN ODAKLI İŞBİRLİĞİ OLANAKLARI ÇERÇEVESİNDE GÖRÜŞ

ALIŞVERİŞİ, SORULAR VE CEVAPLAR